Potrebujeme:
- rozne druhy zeleniny (paprika, červená cibuľa, hríby, cuketa, baklažán, kukurica)
- syr napr hallumi, mozzarela, údený syr
- olivový olej
- cesnak
- petržlenová vňať
- soľ, mleté korenie
Na dip:
- 200 ml kyslej smotany alebo hustého bieleho jogurtu
- 1 strúčik cesnaku
- hrsť nasekaných čerstvých byliniek (bazalka, tymián, petržlen, pažítka...)
Postup:
Zeleninu nakrájame na väčšie kusy a na preskačku navliekame na špajdle alebo kovové špízy. Olej zmiešame s prelisovaným cesnakom a na jemno nasekanou vňatou, dochutíme soľou a korením a touto zmesou natierame špízy. Grilujeme 3 minúty z každej strany, zelenina by mala zostať chrumkavá.
Dip si pripravte vopred, aby bol dobre studený. Smotanu zmiešajte s cesnakom a bylinkami. Hotové špízy namáčame do dipu a podávame samostatne alebo k mäsu.