TEKVICOVÉ RISOTTO S KOZÍM SYROM A ORECHMI

Jesenné risotto s kozím syrom, tekvicou a vlašskými orechmi
 
Potrebujeme:
 
  • 1 šalotka alebo červená cibuľa
  • 2 PL Olivový oleja
  • 1 PL Masla
  • 1 hrnček ryže arborio
  • 2 dcl biele suche vino
  • 5 dcl vyvar 
  • Tymián
  • lyžička kurkumy
  • Soľ
  • Čierne korenie 
  • Maslo na dokončenie 
  • Maslová alebo Hokkaidó tekvica
  • Vlašské orechy alebo slnečnicové semienka
  • Kozí syr, príp. niva alebo gorgonzola
  • Tekvicový olej
 
Postup:
Na panvici si rozohrejeme maslo a olej a na ňom opražíme cibuľu a na kocky nakrájanu tekvicu. Pridáme kurkumu, tymián a ryžu a zalejeme bielym vínom, necháme odpariť a potom pridáme vývar a varíme pomaly 15 minút do mäkka. Odstavíme z ohňa a primiešame 1 PL masla. Servirujeme poliate olejom, posypane orechmi, tekvicovým olejom a kozím syrom.