Jesenné risotto s kozím syrom, tekvicou a vlašskými orechmi
Potrebujeme:
- 1 šalotka alebo červená cibuľa
- 2 PL Olivový oleja
- 1 PL Masla
- 1 hrnček ryže arborio
- 2 dcl biele suche vino
- 5 dcl vyvar
- Tymián
- lyžička kurkumy
- Soľ
- Čierne korenie
- Maslo na dokončenie
- Maslová alebo Hokkaidó tekvica
- Vlašské orechy alebo slnečnicové semienka
- Kozí syr, príp. niva alebo gorgonzola
- Tekvicový olej
Postup:
Na panvici si rozohrejeme maslo a olej a na ňom opražíme cibuľu a na kocky nakrájanu tekvicu. Pridáme kurkumu, tymián a ryžu a zalejeme bielym vínom, necháme odpariť a potom pridáme vývar a varíme pomaly 15 minút do mäkka. Odstavíme z ohňa a primiešame 1 PL masla. Servirujeme poliate olejom, posypane orechmi, tekvicovým olejom a kozím syrom.