FOOD BLOG, Strana 3

JARNÉ POLIEVKY Z TELERÁNA

Dnes som bola opäť v Teleráne so zadaním jarné chutné polievky. Pripravila som 3 originálne recepty, ktoré musíte vyskúšať. Mrkvový krém s kokosovým mliekom a zázvorom Potrebujeme: 500 g mrkvy 400 ml kokosového mlieka 1 PL čerstvo nastrúhaného zázvoru šťava z 1/2 limetky alebo citróna výv...

VIANOČNÝ JEDLÝ STROMČEK

Dnes ráno mal tento stromček v Teleráne obrovský úspech. Desiatky z vás mi písali a pýtali sa na recept. Tu je :) Krehké syrové pizza buchtičky ala "Vianočný stromček", ktoré môžete naplniť plnkami na slano aj na sladko. Dôležitý je, ako ste si všimli, tvar. Deti ho budú milovať. Pripravte si ho s...

RECEPT NA PERNÍKOVÚ ŠTÓLU

Vianoce sú pre mňa obdobie plné vôní, chutí a zážitkov. Vždy keď zacítim vôňu škorice, klinčekov, pomarančovej kôry, vanilky či badyánu, zacítim sviatky aj v končekoch prstov. Perníkové korenie si vyrábam sama z rôznych druhov korenín, ale nič nepokazíte ak si na tento recept kúpite klasické korenie...

RECEPT NA NEOBYČAJNÚ KAŠU

Kaše patrili oddávna do slovenskej tradičnej kuchyne. Babičky a prababičky spomínajú ako varili proso, pšenicu, kukuricu či ryžu. Na chvíľu sme na kaše zabudli, ale o to s väčším nadšením tento poklad opäť vítam v našej kultúre a kuchyniach. Zimné tmavé rána si priam žiadajú teplé voňavé raňajky. T...

TEKVICOVÉ RISOTTO S KOZÍM SYROM A ORECHMI

Jesenné risotto s kozím syrom, tekvicou a vlašskými orechmi   Potrebujeme:   1 šalotka alebo červená cibuľa 2 PL Olivový oleja 1 PL Masla 1 hrnček ryže arborio 2 dcl biele suche vino 5 dcl vyvar  Tymián lyžička kurkumy Soľ Čierne korenie  Maslo na dokončenie ...

RECEPT NA NAJLEPŠIE PESTO

Pesto poznáme ako taliansku špecialitu, ktorej mnohí sa vyhýbajú práve kvôli nedostupnosti niektorých ingrediencií. Chcem Vám ukázať, že pesto nie je len jedno a dá sa fantasticky pripraviť sezónne, z lokálnych ingrediencií a použiť na sto spôsobov. Na začiatku si treba povedať základ. Dobré pesto ...

RECEPT NA SLANÝ KOLÁČ QUICHE

Posledné týždňe som si zamilovala quiche. Poznala som ho už dávno a občas som ho aj upiekla, no svojou rozmanitosťou a variabilitou ma očaril až nedávno. Asi je to tým, že je leto, záhrada hrá farbami a vytváranie rôznych príchutí sa nesie v znamení "čo špajza dala". A tu sa už naozaj dostávam k tom...