Poriadny kus mäsa patrí ku grilovačke ako pena na pivo. Krevetky, rybičky, šaláty sú nepochybne fajn, ale kto by odolal kusu dobrého steaku?
Pripravila som pre Vás na grile foGO! recept na originálny steak s tradičnou argentínskou omáčkou chimichuri.
- 4 steaky z hovädzej sviečkovice
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 2 hrste čerstvého oregana
- 1 lyžica bieleho vinného octu Acentino
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 4 lyžice olivového oleja Primadonna
Omáčka chimichurri
Očistenú cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Štipľavú papričku zbavíme semienok a nakrájame nahrubo. Bylinky umyjeme, osušíme a nasekáme nahrubo. Ochutíme soľou, bielym vinným octom a rozmixujeme dohladka. Necháme chvíľu odpočívať. Potom prilejeme olivový olej, premiešame a necháme 20 - 30 minút odstáť.
Steaky
Steaky umyjeme a osušíme. Každý steak potrieme malým množstvom omáčky chimichurri a grilujeme na rozpálenom grile alebo na grilovacej panvici z každej strany 3 - 4 minúty. Steaky jemne posolíme, zabalíme do alobalu a necháme dôjsť. Steaky podávame potreté so zvyšnou omáčkou chimichurri.