Lososa snáď jedol už každý. A tým pádom každý vie, aké sklamanie je, keď na tanieri dostanete vysušeného lososa, ktorý sa na rybu ani nepodobá. Pripraviť lososa na grile dokáže každý a verte mi, bude vždy šťavnatý práve vďaka tejto skvele marináde, do ktorej ide ingrediencia, ktorú by ste určite nečakali - cukor...
Budeme potrebovať:
Filet lososa (1 veľký cca 700 g) alebo kúsky / porcie menších
3 PL sójovej omáčky
1 PL hnedého cukru
1 KL soli
štipka chili
šťava z 1 pomaranča
1 PL olivového oleja
Ingrediencie na omáčku si zmiešame a necháme v ňom lososoa marinovať cez noc. Potom grilujeme zo strany kože (alebo v alobale aby sme predišli trhaniu mäsa) cca 10 minút z každej strany. Ak pripravujete celý filet, budete ho grilovať vcelku v alobale cca 30 minút. Marinádou počas pečenia lososa ešte natierame a na záver posypeme koriandrom, sezamom a podávame s kúskami citrusového ovocia.