KREVETY S PETRŽLENOVÝM PESTOM

Leto sa nezávratne blíži, vyťahujeme slnečné okuliare, sukne a my gurmáni aj grily. Ja som len nedávno začala spoluprácu so skvelými slovenskými grilmi a ohniskami foGO! ktoré si môžete vziať so sebou na cesty, na výlety na hory, k moru, na dvor, balkón aj terasu.

Tento víkend som na ňom pripravila neskutočne dobré krevety, ktoré si zamiluje každý gurmán. Petržlenové pesto pasuje aj k hydine alebo inému mäsu, takže kľudne popustite fantáziu a inšpirujte sa.

Suroviny:

  • 0,5 - 1 kg kreviet
  • olivový olej
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 zväzok petržlenovej vňate
  • soľ, korenie
  • na omáčku:
  • 200 g medu
  • 2 chilli papričky
  • 5 strúčikov cesnaku
  • citrónová šťava


Postup: Krevety vložíme do marinády z oleja, pretlačeného cesnaku, nasekanej petržlenovej vňate. Osolíme, okoreníme a necháme chvíľku marinovať. Panvicu alebo gril rozpálime a krevety sprudka opečieme. Na omáčku zmiešame med, trený cesnak, dochutíme čili a citrónovou šťavou. Hotovou omáčkou zalejeme opečené krevety a krátko spoločne prehrejeme. Podávame s opečenou bagetkou. Nezabudnite na dobré suché vychladené biele víno :)

krevety petržlen