HRÍBIKOVÉ ŠPÍZY

Špízy sme už robili hádam zo všetkého. Ale tento recept je chuťovkou snáď každého, kto len trochu miluje huby. Či už máte šampiňóny alebo dubáky, chuť bude nezameniteľná. Stačí výborná marináda a na mäso možno aj zabudnete :)

 BalsamicGarlicGrilledMushroomSkewers8001154

Budete potrebovať:

500 g hríbov (dubáky alebo šampiňóny)

2 PL sójovej omáčky

2 PL worchestrovej omáčky

2 PL kečupu

2 PL horčice

1 PL olivový olej

1 strúčik prelisovaného cesnaku

petržlenová vňať

sezam

 

Na marinádu si zmiešame všetky riedke suroviny a pridáme pretlačený cesnak a olej. Zmiešame. Huby si ponapichujeme na špajdle, ak sú príliš veľké, prerežeme ich na polovice. Hotové navlečené špízy namočíme do marinády a necháme odstáť aspoň 2 hodiny, kľudne aj cez noc. Grilujeme z každej strany 2-3 minúty. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou a sezamom.