Každá dobrá večera alebo aj obed končí sladkou bodkou. Na grilovačke tomu nemôže byť inak a rozohriaty gril využite až do samého konca. Šťavnatý ananás plný vitamínov a enzýmov osvieži ale aj podporí trávenie. Tento recept si zamilujete a tip: skvelé su aj rovnako grilované broskyne či dokonca melón! Tak poďme na to!
Ananás s mascarpone a pistáciami
Zbožňujete okrem ananásu aj smotanu a pistácie? V tom prípade vás zaujme tento recept. Garantujeme vám, že výsledný dezert vám zmizne doslova pred očami. A chváliť si ho budú aj deti.
Ingrediencie:
- celý ananás (na jednu porciu budete potrebovať dva centimetrové plátky)
- 250 g mascarpone
- 200 ml biely hustý jogurt
- lyžica medu
- kôra a šťava z 1/2 limetky
- pistácie (drvené alebo strúhané) alebo iné nasekané oriešky
- cukor
- škorica
Postup:
Zbavte ananás tvrdej šupky a stredu. Potom ho nakrájajte na plátky. Jednotlivé kolieska ananásu obaľte v cukre a škorici. Po ogrilovaní ich naaranžujte na tanier, polejte krémom a posypte pistáciami. Krém pripravte jednoducho a ideálne vopred - mascarpone zmiešajte s jogurtom, medom, limetkovou kôrou, šťavou. Dobrú chuť :)