Fakt Ozajstný Gastro Orgazmus
v skratke
FOGO BURGER
Na 3 burgre
- 450g hovädzie mäso (80% chudé, 20% tučné)
- 1 žĺtok
- 1 PL worcestrovej omáčky
- 3 žemle (domáce)
- 6 šalátových listov
- 3 hrubé plátky cibule
- 6 plátkov slaniny
- 3 hrubé plátky rajčiny
- 3 plátky syra
- 6 plátkov zaváranej uhorky
Dresing
- 3 PL kečupu
- 1 PL horčice
- 2 PL majonézy
- štipka chili alebo chili omáčky
INSTRUCTIONS
- Mäso môžete pripraviť už hodinu alebo ideálne deň vopred. Zmiešajte mleté hovädzie mäso s worcestrovou omáčkou, vytvarujte do placiek a vložte do chladničky.
- Dôležité je všetko si vopred nachystať, pretože burger je hotový rýchlo. Vytiahnite mäsové placky z chladničky, osoľte a okoreňte z každej strany. Nakrájajte cibuľu, rajčinu a zaváranú uhorku na hrubšie plátky. Umyte šalát a nechajte ho odkvapkať.
- Pripravte si taktiež dresing zmiešaním potrebných ingrediencií uvedených vyššie.
- Mäso grilujte z každej strany približne 4 minúty. Čas môžete prispôsobiť podľa toho, aký stupeň prepečenia máte radi. Otočte mäso iba raz a hneď po otočení položte naňho syr.
- No a na záver už len dajte dokopy všetky suroviny, v tomto poradí: žemľa, dresing, šalát, rajčina, mäso, syr, cibuľka, slanina, uhorka, dresing, žemľa.
- Odporúčam pre fajnšmekrov doplniť fajnové ingrediencie ako niva syr, slaninu, coleslaw, čatní, cibuľové krúžky či rôzne druhy omáčok. Fantázii sa medze nekladú.