Zelenina patrí ku grilovačke. Ešte lepšie, keď je obalená v slaninke, však?
Úplne chápem, že nie každý je fanúšik zelovocu na grilovačke a najradšej by si dal kus mäsa a zeleninu obišiel zďaleka. No verte mi, či sú to špízy alebo táto skvelá špargľa, ktorá získa famóznu chuť po slaninke, nebudete ľutovať. Vyskúšajte a dajte mi vedieť :)
Budeme potrebovať:
- Zväzok špargle
- Plátky prerastenej slaniny alebo tenkého bôčika
- soľ
- mleté čierne korenie
Na omáčku / dip:
- kyslá smotana 200 g
- syr niva 100 g
Špargľu umyjeme. Hrubšie stonky môžeme prerezať na polovicu. Spojíme ich a previažeme plátkom alebo dvomi slaniny. Stiahneme šnúrkou alebo špáradlom. Posolíme, pokoreníme a grilujeme z každej strany. Dip si môžeme pripraviť aj deň vopred, kyslú smotanu zmiešame so syrom. Namáčame doň hotovú grilovanú špargľu. Mňam, ešte teraz cítim tú chuť :)