Kukurica patrí k letu, to všetci vieme. Milujú ju deti ale aj my dospelí. No najčastejšie ju jeme iba klasicky varenú vo vode. Viete však, že všetky dobré chute sa z nej takto vyvaria do vody? Čo tak šupnúť kukuricu na gril, potrieť ju fantastickým bylinkovým maslom a vychutnať si ju úplne inak? Určite vyskúšajte tento recept, stojí to za to.
Budeme potrebovať:
- 6 klasov kukurice
- soľ
- mleté čierne korenie
- na bylinkové maslo:
- 125 g masla
- kôra z 1/2 citróna
- 1 KL mletej papriky
- 1 KL tymián
- štipka korenia
- alobal
Najskôr si pripravíme bylinkové maslo. Zmäknuté maslo zmiešame s kôrou, paprikou, tymiánom a korením. Kukuricu umyjeme a každý klas zvlásť uložíme do alobalu a natrieme bylinkovým maslom. Osolíme, okoreníme, alobaly uzatvoríme a uložíme piecť na gri. Opekáme a priebežne otáčame na grile približne 30 minút. Odložíme kukurice z grilu, necháme chvíľu odležať, otvoríme alobal a môžeme ešte natrieť maslom, príp. posypať petržlenovou vňaťou, príp. pre fajnšmekrov koriandrom a pokvapkať limetkovou šťavou. Dobrú chuť :)