Osobne nie som úplne mäsový typ, v zmysle že by som potrebovala mäso každý deň. No je pár mäsových jedál, ktoré absolútne milujem a jedny z nich sú rebierka. Toto je môj recept na domáce BBQ. (Tie ďalšie obľúbené sú krídla a pulled pork :) )
Suroviny
- 2 PL paradajkový pretlak
- 1 PL worchester omáčka
- 1 PL sójová omáčka
- 2 PL med
- 1 PL jablčný ocot
- 1 cibuľa
- soľ
- korenie
- olivový olej
Postup: Cibuľu si nakrájame najdrobnejšie ako sa dá a smažíme ju na oleji cca 4-5 minút, kým nezmäkne. Potom pridáme pretlak a všetky tekuté ingrediencie, nakoniec med a pretlačený cesnak (alebo tiež nadrobno). Varíme na miernom plameni asi 30 minút kým nebude mať omáčka požadovanú hustotu, nakoniec dochutíme soľou a korením.
Na záver omáčku rozixujeme na hladko. Môžeme ju používať aj ako marinádu a skladovať v chladničke aj niekoľko dní. Rebrá v nej necháme marinovať cez noc a potom ich grilujeme pomaly asi hodinu. Asi 15 minút pred dokončením som ich ešte potrela zvyškom marinády. Rebrá budú mať krásnu chrumkavú kôrčičku, kosti by sa mali oddeľovať od mäska.